Przedszkole nr 4.

ul. Św. Kingi 1A

61-055 Poznań 

tel. 61 870 92 23

Designed by In.Point 

 

Przedszkole nr 4

 

JADŁOSPIS 

 

04.05.2021 - 07.05.2021

PONIEDZIAŁEK 

- Śniadanie: .

- I obiad: .

- Obiad: .

 

WTOREK    

- Śniadanie: mleko z miodem, herbata z owoców leśnych, pieczywo mieszane z masłem, szynka z piersi kurczaka, almette, ogórek małosolny.

- I obiad: rosół z makaronem, danonek, jabłko.

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, nuggetsy drobiowe, groszek z marchewką, sok z czarnej porzeczki. 

 

ŚRODA

- Śniadanie: kawa inka na mleku, herbata malinowa z miodem, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ser żółty, rzodkiewka.

- I obiad: zupa NIC budyniowa, rogal mleczny z masłem i powidłami, truskawka. 

- Obiad: ryż z warzywami, pieczone udka z kurczaka z miodem i jabłkiem, surówka z selera z rodzynkami i śmietaną, sok pomarańczowy. 

 

CZWARTEK    

- Śniadanie: kakao, herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, kabanosy drobiowe, pomidor z mozzarellą.

- I obiad: krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym, ciastko zbożowe z morelą, winogrono.

- Obiad: makaron, pulpety mięsno-warzywne w sosie koperkowym, sałata lodowa, ogórek zielony i koperek w sosie vinegrette, sok jabłkowy.

 

PIĄTEK             

 

- Śniadanie: płatki kukurydziane, herbata miętowa, bułki mieszane z masłem, dżem truskawkowy, miód.

- I obiad: zupa pomidorowa z makaronem, sernik z galaretką (wyrób własny), banan.

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, ryba gotowana w sosie cytrynowym, surówka z marchwi i jabłka, sok pomarańczowy.

 

10.05.2021 - 14.05.2021

 

PONIEDZIAŁEK   

- Śniadanie: kakao, herbata malinowa, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska, almette, ogórek małosolny.

- I obiad: krem szparagowy z groszkiem ptysiowym, ciastko zbożowe, truskawka.  

- Obiad: kopytka z boczkiem parzonym i kapustą kwaszoną zasmażaną, sok wiśniowy.

 

WTOREK 

- Śniadanie: kawa inka na mleku, herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, pasta hummus, ser żółty, pomidor ze szczypiorkiem.

- I obiad: krem z zielonego groszku ze słonecznikiem, kisiel żurawinowy z jogurtem naturalnym, winogrono czerwone. 

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, pieczona pierś z kurczaka z ziołami i warzywami, bukiet warzyw gotowany na parze, sok wiśniowy.

 

ŚRODA

- Śniadanie: płatki owsiane na mleku, herbata miętowa, bułki mieszane z masłem, konfitura wiśnowa.

- I obiad: zupa wiedeńska, koktajl truskawkowo-bananowy na maślance, jabłko.

- Obiad: gotowana ciecierzyca z natką i masełkiem, bitki z polędwicy, mizeria, sok wiśniowy. 

 

CZWARTEK     

- Śniadanie: mleko z miodem, herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki na ciepło, ketchup.
- I obiad: grochówka z wkładką, jogurt waniliowy, banan.

- Obiad: ryż gotowany na mleku z cynamonem i musem jabłkowym, sok marchewkowy.

PIĄTEK              

- Śniadanie: kawa inka, herbata miętowa, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, rzodkiewka.

- I obiad: zupa pomidorowa z makaronem, gofry z cukrem pudrem, jabłko. 

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, filet z dorsza, surówka z kapusty kwaszonej, marchwi i jabłka, sok pomarańczowy.