Przedszkole nr 4.

ul. Św. Kingi 1A

61-055 Poznań 

tel. 61 870 92 23

Designed by In.Point 

 

Przedszkole nr 4

 

JADŁOSPIS 

 

11.10.2021 - 15.10.2021

PONIEDZIAŁEK 

- Śniadanie: kawa inka na mleku, herbata malinowa, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, almette, ogórek małosolny.

- I obiad: krem z pomidorów, danonek, winogrono.

- Obiad: łazanki z mięsem i kapustą kwaszoną gotowaną, sok wiśniowy.

 

WTOREK    

- Śniadanie: kakao, herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane ze szczypiorkiem, ser żółty, rzodkiewka.

- I obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, koktajl bananowy na kefirze, jabłko.

- Obiad: ryż ziołami i warzywami, kąski drobiowe, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i jabłka, sok wiśniowy. 

 

ŚRODA

- Śniadanie: mleko, herbata malinowa z miodem, pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski z szynki na ciepło, ketchup.

- I obiad: rosół z makaronem, deser z kaszy jaglanej na mleku z miodem i rodzynkami, śliwka. 

- Obiad: pyzy na parze, pieczeń z indyka w sosie własnym, buraczki zasmażane, sok wiśniowy.

 

CZWARTEK    

- Śniadanie: kakao, herbata miętowa, pieczywo mieszane z masłem, hummus z ciecierzycy z pastą sezamową, polędwica sopocka, papryka czerwona.

- I obiad: krem marchewkowy ze słonecznikiem, wafle ryżowe z powidłami, jabłko.

- Obiad: makaron, sos boloński, ogórek małosolny, sok pomarańczowy.

 

PIĄTEK             

 

- Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, herbata miętowa, bułki mieszane z masłem, dżem truskawkowy, miód.

- I obiad: barszcz z makaronem, sernik na zimno (wyrób własny), gruszka.

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, filet z miruny, surówka z kapusty kwaszonej, marchewki, jabłka i cebulki, sok jabłkowy.

 

18.10.2021 - 22.10.2021

 

PONIEDZIAŁEK   

- Śniadanie: zupa mleczna (płatki owsiane), herbata malinowa, bułki mieszane z masłem, konfitura wiśniowa.

- I obiad: grochówka z wkładką, jogurt waniliowy, banan.  

- Obiad: placki ziemniaczano-marchewkowe, sok kubuś.

 

WTOREK 

- Śniadanie: kawa inka na mleku, herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, almette, pomidor ze szczypiorkiem.

- I obiad: zupa wiedeńska z gwiazdkami, kaszka manna z musem truskawkowym, wniogrono. 

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, mizeria, sok pomarańczowy.

 

ŚRODA

- Śniadanie: mleko, herbata malinowa z miodem, pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem, serek puszysty, ogórek zielony.

- I obiad: zupa kalafiorowa, ciastko zbożowe, gruszka.

- Obiad: kaszotto z warzywami i indykiem, surówka z selera konserwowego z rodzynkami, sok jabłkowy. 

 

CZWARTEK     

- Śniadanie: kakao, herbata miętowa, bułki maślane z masłem, ser żółty, powidła.
- I obiad: krem szparagowy z groszkiem ptysiowym, jabłko pieczone z jogurtem naturalnym, marchewka.

- Obiad: zapiekanka makaronowa z kurczakiem, szpinakiem, serem mozzarellą i sosem vinegrette, sok z czarnej porzeczki.

 

PIĄTEK              

- Śniadanie: kawa inka, herbata z owoców leśnych, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, rzodkiewka.

- I obiad: zupa pomidorowa z ryżem, muffinki biszkoptowe (wypiek własny), jabłko. 

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, ryba po grecku z warzywami na sałacie, sok pomarańczowy.