Przedszkole nr 4

 

JADŁOSPIS 

 

23.11.2020 - 27.11.2020

PONIEDZIAŁEK 

- Śniadanie: płatki owsiane na mleku, herbata malinowa, bułki mieszane z masłem, dżem truskawkowy, miód.

- I obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, danonek, banan.

- Obiad: spaghetti carbonara z szynką konserwową w sosie śmietankowym, marchewka juniorka, sok z czarnej porzeczki.

 

WTOREK    

- Śniadanie: kakao, herbata miętowa, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, pomidor z mozzarellą.

- I obiad: zupa wiedeńska, serek waniliowy z miodem (wyrób własny), winogrono.

- Obiad: ciecierzyca gotowana z masłem i natką, nugettsy drobiowe, sałata lodowa z ogórkiem zielonym i koprem w sosie vinegrette, sok jabłkowy. 

 

ŚRODA

- Śniadanie: mleko, herbata z owoców leśnych, pieczywo mieszane z masłem, pasta z szynki ze szczypiorkiem, ser żółty, ogórek zielony.

- I obiad: krem z białych warzyw, bułka maślana z masłem, gruszka. 

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, pieczone udko z kurczaka, brukselka gotowana z masłem i bułką tartą, sok pomarańczowy. 

 

CZWARTEK 

- Śniadanie: kawa mleczna, herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem, kabanosy drobiowe, almette śmietankowe, papryka czerwona.

- I obiad: grochówka z wkładką, wafel ryżowy z powidłami, jabłko.

- Obiad: pierogi z białym serem, sok z marchewki.

 

PIĄTEK

- Śniadanie: mleko, herbata malinowa, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, rzodkiewka.

- I obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ciastko marchewkowe, mandarynka.

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, filet rybny pieczowny, surówka z kapusty kwaszonej, marchwi i jabłka, sok z czarnej porzeczki.

 

16.11.2020 - 20.11.2020

PONIEDZIAŁEK   

- Śniadanie: kawa inka, herbata malinowa, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, serek puszysty, ogórek małosolny.

- I obiad: rosół z makaronem, kisiel żurawinowy z jogurtem naturalnym, gruszka.  

- Obiad: ryż, kurczak gotowany w sosie potrawkowym, groszek z marchewką, sok z czarnej porzeczki.

 

WTOREK 

- Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, herbata miętowa, bułki mieszane z masłem, konfitura wiśniowa.

- I obiad: zupa NIC, ciastko zbożowe z morelą, winogrono. 

- Obiad: makaron, sos boloński, sałatka bałkańska, sok jabłkowy.

 

ŚRODA

- Śniadanie: mleko, herbata z owoców leśnych, pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski z szynki na ciepło, ketchup.

- I obiad: zupa z pomidorów z makaronem, mus jabłkowy z jogurtową chmurką, banan.

- Obiad: placki ziemniaczano-marchewkowe, sok kubuś. 

 

CZWARTEK

- Śniadanie: kakao, herbata miętowa, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, serek puszysty, pomidor.
- I obiad: krem z marchewki z prażonym słonecznikiem, jogurt owocowy, mandarynka.

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, kotlet drobiowy, mizeria, sok pomarańczowy.

 

PIĄTEK

- Śniadanie: kawa inka na mleku, herbata malinowa, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ser żółty, rzodkiewka.

- I obiad: zupa jarzynowa, ciastko marmurkowe z owocem (wypiek własny), jabłko. 

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, ryba pieczona, surówka z fasolki szparagowej, kukurydzy i cebulki, sok z czarnej porzeczki.

 

Przedszkole nr 4.

ul. Św. Kingi 1A

61-055 Poznań 

tel. 61 870 92 23

Designed by In.Point