Przedszkole nr 4.

ul. Św. Kingi 1A

61-055 Poznań 

tel. 61 870 92 23

Designed by In.Point 

 

Przedszkole nr 4

 

JADŁOSPIS 

 

02.08.2021 - 06.08.2021

PONIEDZIAŁEK 

- Śniadanie: kawa inka na mleku, herbata malinowa, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, twarożek puszysty, ogórek małosolny.

- I obiad: zupa brokułowa z ryżem, jogurt waniliowy, borówka amerykańska.

- Obiad: spaghetti carbonara z szynką konserwową w sosie śmietankowym, marchewka juniorka, sok z czarnej porzeczki.

 

WTOREK    

- Śniadanie: kakao, herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, pasta hummus z ciecierzycy ze szczypiorkiem, ser żółty, papryka czerwona.

- I obiad: rosół z makaronem, kaszka manna na mleku z musem truskawkowym, jabłko.

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, kotlecik drobiowy, mizeria, sok jabłkowy. 

 

ŚRODA

- Śniadanie: mleko, herbata malinowa z miodem, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska, almette, pomidor koktajlowy.

- I obiad: barszcz z makaronem, koktajl bananowy na kefirze, marchewka. 

- Obiad: kaszotto z indyka z warzywami, sałata lodowa z koprem i ogórkiem zielonym w sosie vinegrette, sok pomarańczowy. 

 

CZWARTEK    

- Śniadanie: kakao, herbata miętowa, pieczywo mieszane z masłem, kabanos drobiowy, pasta z twarogu z warzywami, ogórek zielony.

- I obiad: krupnik, ciastko owsiane, banan.

- Obiad: zapiekanka makaronowa z kurczakiem, szpinakiem, serem mozarellą i sosem śmietankowym, sałatka bałkańska, sok z czarnej porzeczki.

 

PIĄTEK             

 

- Śniadanie: kawa inka, herbata z owoców leśnych, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, twarożek, rzodkiewka.

- I obiad: krem pomidorowy z ryżem, kryształki galaretki z jogurtem naturalnym, arbuz.

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, ryba gotowana w sosie cytrynowym, surówka z marchewki i jabłka, sok jabłkowy.

 

19.07.2021 - 23.07.2021

 

PONIEDZIAŁEK   

- Śniadanie: kakao, herbata malinowa, bułki mieszane z masłem, szynka z piersi kurczaka, almette, pomidor.

- I obiad: zupa NIC budyniowa, serek truskawkowy, banan.  

- Obiad: placki ziemniaczano-marchewkowe, sok kubuś.

 

WTOREK 

- Śniadanie: kawa inka na mleku, herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, pasta z szynki ze szczypiorkiem, twarożek, ogórek małosolny.

- I obiad: rosół z makaronem, smoothie truskawkowo-bananowe na maślance, jabłko. 

- Obiad: ryż na sypko, kurczak gotowany w sosie potrawkowym, marchewka juniorka, sok pomarańczowy.

 

ŚRODA

- Śniadanie: mleko, herbata miętowa, pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski z szynki na ciepło, ketchup.

- I obiad: zupa pomidorowa z ryżem, jogurt waniliowy, nektarynka.

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, kotlet drobiowy, mizeria, sok jabłkowy. 

 

CZWARTEK     

- Śniadanie: kawa inka na mleku, herbata z owoców leśnych, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, serek puszysty, rzodkiewka.
- I obiad: krem z zielonych warzyw z pestkami słonecznika, wafle ryżowe z powidłami, brzoskwinia.

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, pieczeń rzymska, surówka z białej kapusty, marchwi i jabłka, sok z czarnej porzeczki.

 

PIĄTEK              

- Śniadanie: kakao, herbata miętowa, pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli ze szczypiorkiem,  ser żółty, pomidor.

- I obiad: zupa jarzynowa, kisiel żurawinowy z jogurtem naturalnym, arbuz. 

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone, szpinak, sok pomarańczowy.