Przedszkole nr 4

 

JADŁOSPIS 

 

26.10.2020 - 30.10.2020

PONIEDZIAŁEK 

- Śniadanie: kawa inka na mleku, herbata miętowa, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, serek almette, ogórek zielony.

- I obiad: zupa kalafiorowa, serek waniliowy, przekąska owocowo-warzywna (gruszka, marchew).

- Obiad: kopytka z mięsem i kapustą kwaszoną zasmażaną, sok jabłkowy.

 

WTOREK    

- Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z cytryną i miodem, bułki mieszane z masłem, dżem morelowy, miód.

- I obiad: zupa ziemniaczana z koperkiem, ciastko zbożowe, przekąska owocowo-warzywna (banan, ogórek zielony).

- Obiad: makaron, sos włoski z warzywami i mięsem, ogórek małosolny, sok z czarnej porzeczki. 

 

ŚRODA

- Śniadanie: kawa inka na mleku, herbata malinowa, pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane ze szczypiorkiem, ser żółty, rzodkiewka.

- I obiad: zupa wiedeńska z makaronem, smoothie truskawkowo-bananowe, przekąska owocowo-warzywna (gruszka, marchewka). 

- Obiad: ziemniaki, kotleciki drobiowe, mizeria, sok pomarańczowy. 

 

CZWARTEK 

- Śniadanie: mleko z miodem, herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, twarożek, papryka czerwona.

- I obiad: zupa pomidorowa z ryżem, deser truskawkowy, przekąska owocowo-warzywna (jabłko, ogórek).

- Obiad: ziemniaki, pieczone udko z kurczaka z miodem, brukselka gotowana z masełkiem, sok jabłkowy.

 

PIĄTEK

- Śniadanie: kakao, herbata miętowa, pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli ze szczypiorkiem, ser żółty, pomidor koktajlowy.

- I obiad: krem dyniowo-marchewkowy z prażonymi nasionami, kryształki galaretki z jogurtem naturalnym, mandarynka.

- Obiad: ziemniaki, jajko gotowane w sosie koperkowy, surówka z marchewki i jabłka, sok pomarańczowy.

 

19.10.2020 - 23.10.2020

PONIEDZIAŁEK   

- Śniadanie: płatki owsiane na mleku, herbata malinowa, bułki mieszane z masłem, dżem truskawkowy, miód.

- I obiad: rosół z makaronem, danonek, przekąska owocowo-warzywna (banan, marchew).  

- Obiad: ryż, kurczak w sosie potrawkowym, groszek z marchewką, sok jabłkowy.

 

WTOREK 

- Śniadanie: mleko, herbata miętowa, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, almette, pomidor.

- I obiad: zupa z soczewicy czerwonej, jogurt waniliowy, przekąska owocowo-warzywna (jabłko, ogórek zielony). 

- Obiad: zapiekanka makaronowa z kurczakiem, szpinakiem i serem mozzarellą, ogórek małosolny, sok z czarnej porzeczki.

 

ŚRODA

- Śniadanie: kakao, herbata malinowa, pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli, ser żółty, ogórek kwaszony.

- I obiad: żurek z białą kiełbasą i ziemniakami, kisiel żurawinowy z jogurtem greckim, przekąska owocowo-warzywna (banan, pomidor koktajlowy).

- Obiad: pierogi z białym serem, sok kubuś. 

 

CZWARTEK

- Śniadanie: mleko, herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski śląskie delikatesowe na ciepło, ketchup.
- I obiad: zupa ogórkowa, wafle ryżowe z powidłami, przekąska owocowo-warzywna (gruszka, ogórek zielony).

- Obiad: kaszotto z warzywami i indykiem, sałatka bałkańska, sok pomarańczowy.

 

PIĄTEK

- Śniadanie: kawa na mleku, herbata wiśniowa, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, twarożek puszysty, rzodkiewka.

- I obiad: krem pomidorowy z ryżem, placek dyniowy, przekąska owocowo-warzywna (jabłko, marchew). 

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, filet z miruny, surówka z kapusty kwaszonej, marchwi i jabłka, sok z czarnej porzeczki.

 

Przedszkole nr 4.

ul. Św. Kingi 1A

61-055 Poznań 

tel. 61 870 92 23

Designed by In.Point