Przedszkole nr 4.

ul. Św. Kingi 1A

61-055 Poznań 

tel. 61 870 92 23

Designed by In.Point 

 

Przedszkole nr 4

 

JADŁOSPIS 

 

22.02.2021 - 26.02.2021

PONIEDZIAŁEK 

- Śniadanie: kawa inka na mleku, herbata malinowa, pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem, almette, ogórek kwaszony.

- I obiad: żurek z białą kiełbasą, kisiel truskawkowy z jogurtem naturalnym, banan.

- Obiad: pierogi z białym serem, sok kubuś.

 

WTOREK    

- Śniadanie: mleko z miodem, herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska, gziczek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, pomidor.

- I obiad: zupa jarzynowa z koperkiem, bułka mleczna z masłem i powidłami, jabłko.

- Obiad: makaron, sos boloński z mięsem i pomidorami, sałatka z selera z rodzynkami, sok z czarnej porzeczki. 

 

ŚRODA

- Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, herbata malinowa z miodem, bułki mieszane z masłem, konfitura wiśniowa, miód.

- I obiad: zupa wiedeńska z kluseczkami, jogurt truskawkowy, gruszka. 

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, pierś z kurczaka pieczona w ziołach i warzywach, bukiet warzyw gotowany na parze z masłem, sok pomarańczowy. 

 

CZWARTEK    

- Śniadanie: kakao, herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, pasta z szynki, serek puszysty, ogórek zielony.

- I obiad: krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym, ciastko zbożowe z morelą, winogrono.

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, pulpety mięsno-warzywne w sosie koperkowym, surówka buraczkowa, sok jabłkowy.

 

PIĄTEK             

 

- Śniadanie: kawa inka, herbata miętowa, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ser żółty, papryka czerwona.

- I obiad: zupa pomidorowa z ryżem, sernik z galaretką (wyrób własny), jabłko.

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, ryba gotowana w sosie cytrynowym, surówka z marchwi i jabłka, sok pomarańczowy.

 

01.03.2021 - 05.03.2021

 

PONIEDZIAŁEK   

- Śniadanie: kakao, herbata malinowa, bułki mieszane z masłem, ser żółty, powidła, rzodkiewka.

- I obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami i koprem, pudding z kaszy jaglanej na mleku z pieczoną gruszką i rodzynkami z miodem, banan.  

- Obiad: ryż na sypko, pierś z kurczaka duszona w sosie koperkowym, groszek z marchewką, sok wiśniowy.

 

WTOREK 

- Śniadanie: kawa inka na mleku, herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska, gziczek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, ogórek kwaszony.

- I obiad: krem szparagowy z groszkiem ptysiowym, ciastko zbożowe z morelą, winogrono. 

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym, sok wiśniowy.

 

ŚRODA

- Śniadanie: płatki owsiane na mleku, herbata malinowa z miodem, bułki mieszane z masłem, dżem truskawkowy, miód.

- I obiad: zupa kalafiorowa z koperkiem i ryżem, danonek, jabłko.

- Obiad: łazanki z mięsem i kapustą kwaszoną zasmażaną, sok wiśniowy. 

 

CZWARTEK     

- Śniadanie: mleko z miodem, herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, serek puszysty, pomidor.
- I obiad: kapuśniak, jogurt waniliowy, gruszka.

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, bitki drobiowe, surówka z białej kapusty, pora, marchwi i jabłka, pomarańczowy.

PIĄTEK              

- Śniadanie: kawa inka, herbata miętowa, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, almette,  rzodkiewka.

- I obiad: krem pomidorowy z makaronem, smoothie na maślance z truskawkami i bananem, jabłko. 

- Obiad: ziemniaki z koperkiem, filet z miruny, surówka z kapusty kwaszonej, marchwi i jabłka, sok jabłkowy.